fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Uspješno realizovana Konferencija „Postignuća i sljedeći koraci“

Završna Konferencija „Postignuća i sljedeći koraci“ u skopu projekta „Povećanje ekspertize pravosudnih institucija o trgovini ljudima u Albaniji i Bosni i Hercegovini: Tretman žrtava i žrtava svjedoka trgovine ljudima“, kojeg realizuje Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, a koji je podržan od strane Nizozemskog Helsinškog Komiteta, održana je u ponedjeljak, 3. jula/srpnja 2017. godine, u Hotelu Sarajevo, u Sarajevu.

Konferenciju je svečano otvorio Nj.E. g. Jurriaan Kraak, Ambasador Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini i g-đa Amela Efendić, šef Ureda Sarajevo, Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS. Konferencija je počela zvaničnim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Nizozemske pravosudne akademije/Centar za treninge i studije za pravosuđe (SSR) i Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine i Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj. Memorandum su potpisali g. Remco van Tooren, podpredsjednik Upravnog odbora, Nizozemska pravosudna akademija; g. Arben Murtezić, direktor, Centar za edukaciju sudija i tužilaca Federacija Bosne i Hercegovine; i g. Tomislav Čavić, direktor, Centar za edukaciju sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj.

Na ovoj Konferenciji su predstavljena postignuća i rezultati Projekta, kao i definisanje okvirnih sljedećih koraka za buduću suradnju između relevantnih aktera iz Nizozemske i Bosne i Hercegovine u oblasti promovisanja pristupa usmjerenog na žrtvu u slučajevima trgovine ljudima, te su sumirana i naglašena dostignuća i rezultati projekta, i razvoj sljedećih koraka za buduću suradnju.

[smartslider3 slider=50]