AGONIJA ZA PORODICU BAŠIĆ BLIŽI SE KRAJU

Krov nad glavom nije samo pseudonim za ono što radimo za porodicu Bašić.

Crijep je poredan i nadamo se da će ih štititi od hladne zime koja se polako sprema. Sve što čovjeka pokoleba u životu ostavi u sebi uspomene ili bar tračak nadanja da može biti bolje. Ostavi vjeru u ljude, prijatelje, komšije, vjeru u bolje sutra jer danas nam je zaista teško. Koliko god se čovjek opterećavao o problemima koji ga vežu u čvor uvijek na kraju ugleda olakšanje. Krov nad glavom nije kraj naših radova, započinjemo sa uređivanjem enterijera i zaista je sve bliži dan kada će djeca sretno trčkarati u svojim sobama. Prisjetimo se u kakvim prostorijama žive bez minimalnih uslova za život dostojan čovjeka.

Do sada je na naše račune uplaćeno 36.816,29 KM za izgradnju porodične kuće za sedmeročlanu porodicu Bašić iz Lendića kod Gračanice.
Uvjereni smo da će sada biti još veći priliv sredstava za ove finalne radove, kako bi što prije izvršili premještaj ove porodice. Pričali smo sa djecom kako se osjećaju i od sretnog pogleda nismo dobili baš puno odgovora. Još su u nevjerici da se bliži kraj njihovoj dugogodišnjoj agoniji.

Svi oni koji žele pomoći da se ovaj projekat završi što prije svoje uplate mogu slati na račune a više o porodici Bašić mogu saznati na našoj web stranici.

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746