BAŠIĆIMA KUPLJEN PLAC! SLIJEDI IZGRADNJA KUĆE U VRIJEDNOSTI OD 47.402 KM

 

Nakon samo dvije sedmice od kako je MFS-EMMAUS objavio apel za pomoć porodici Bašić, javio se veliki broj dobrih ljudi koji su svojim uplatama omogućili da skupimo dovoljno novca za kupovinu placa za izgradnju kuće ovoj sedmočlanoj porodici.  

Plac u vrijednosti od 19. 500 KM, površine 700m2 kupljen je na lokaciji u naselju Drijenča, nedaleko od Lendića, općina Gračanica.

Stupanj ljudskog zapažanja, brige o drugima i suosjećanja nije zakazao ni ovaj put. Dali ste jasnu poruku da se svaka trenutno zatečena situacija može promijeniti u jako kratkom periodu. To je ono što nas motiviše za dalji rad.

Jedna velika stepenica je iza nas, ali zahvaljujući svima vama koji ste se odazvali sigurno smo je prešli.

 

Sada nam slijedi izgradnja kuće za koju je, prema predračunima izvođača radova potrebno 47.402 KM.

Potrebno je još mnogo novca ali se iskreno nadamo da ćemo ovu kao i svaku našu akciju privesti kraju sa pobjedničkim rezultatima i da ćete i vi biti dio te pobjede.

Istrajmo zajedno za ovu porodicu i budite uz nas kao i bezbroj puta do sada. Pošaljimo jasnu sliku ovim mališanima da smo uz njih iako već duži period žive u uvjerenju da su zaboravljeni od svih.

Nama nisu potrebne riječi hvale, mi smo ti koji se svakoga dana zahvaljujemo dobrim ljudima jer bez vas koji na čvrstim nogama i odlukama stojite sa nama rame uz rame i borite se za dobrobit dugih ništa ne bi bilo moguće.

Podsjećamo da sedmočlana porodica iz naselja Lendići kod Gračanice koju čini i petero maloljetne djece Merjema, Muhamed, Harun, Razija i Almir žive u kući koja izgleda poput male zapuštene šumske kolibe. Uslova za život u njoj su jako loši, možemo slobodno reći da ih nikako nema. Na samom ulasku možete osjetiti jak udar vlage od kojeg se jedva diše.  Zidovi prokisli, prekrivreni lišajevima. Dvije sobice sa namještajem koji je vjerovatno neko odbacio pa je dospio njima.

Muž je nezaposlen, bolestan. Njih sedmero žive od dječijeg doplatka i poneke dnevnice koju zarade  fizičkim radom. Zbog porodičnih neprilika primorani su da godinama žive u toj kolibi koja se nalazi na klizištu i svakog trenutka mogli bi da ostanu i bez te kolibe.

 

Vaše uplate i donacije možete izvršiti na račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha: Pomoć porodici Bašić

PayPal: donate@mfs-emmaus.ba

PayPal: paypal@mfs-emmaus.ba