Delegacija MFS-EMMAUS-a u posjeti kod muftije tuzlanskog mr. Vahid ef. Fazlovića

Predstavnici MFS-EMMAUS-a predvođeni direktorom Hamzalijom Okanovićem, u ponedjeljak 23.05.2016. godine, posjetili su muftiju tuzlanskog mr. Vahid ef. Fazlovića pri čemu je razgovarano o nastavku uspješne saradnje između Muftijstva tuzlanskog i našeg Udruženja. Ovom prilikom muftiji Fazloviću predstavljen je i dvogodišnji Izvještaj o svim najvažnijim aktivnostima i projektima koje je MFS-EMMAUS realizovao na području ovog muftijstva u 2014 i 2015 godini. U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, medžlisi i džemati sa područja ovog muftijstva na čelu sa svojim imamima pružili su veliku pomoć pri realizaciji mnogih humanitarnih i društveno korisnih projekata. Ukupan iznos razne vrste pomoći podijeljen kroz zajedničko djelovanje MFS-EMMAUS-a i organa Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog je preko 2 miliona, a broj obuhvaćenog stanovništva je preko 20 hiljada porodica.

image-815bbd9357c6eea2fca6becdf7d5198462803c2922bb8e5f8c6f3802475ad190-V

Neki od najznačajnijih projekata realizovanih o protekle dvije godine su: pokretanje Dnevnog centra za djecu u Zvorniku u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Zvornik, nastavak realizacije Dnevnog centra i Internatskog smještaja za djecu Srebrenice u Potočarima te akcija pod nazivom „TESTIRAJ SVOJU HUMANOST – POMOZI MI DA I JA ZAVRŠIM ŠKOLU“ projekat stipendiranja djece u Burkini Faso u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik. Vrijedno je još pomenuti skoro svakodnevnu distribuciju humanitarne pomoći za najugroženije kategorije stanovništva koja se dijelom realizuje i u saradnji sa organima Islamske zajednice. Imami na terenu pomažu MFS-EMMAUS-u da lakše dolazi do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Uvaženi muftija Fazlović još jednom je ponovio svoju punu podršku radu i aktivnostima MFS-EMMAUS-a na području Muftijstva tuzlanskog obećavši svoju ličnu kao i pomoć svih organa Islamske zajednice pod svojom nadležnošću kako bi se pomoglo što većem broju socijalno-ugroženih kategorija stanovništva.