Distribucija humanitarne pomoći

Doći do onih kojima je pomoć najpotrebnija, pružiti im ruku prijateljstva i dati na znanje da nisu zaboravljeni, glavni je moto kojim se vodi Tim za distribuciju humanitarne pomoći MFS-EMMUS-a.

Sve je više samih, bolesnih i nemoćnih osoba kojima je pomoć potrebna jer zbog narušenog socijalnog i zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti zadovoljiti elementarne životne potrebe. MFS-EMMAUS učestvuje u redovnim akcijama solidarnosti za pomoć osobama u socijalnoj potrebi. Vodeći se svojom misijom, pokreće, organizira, provodi i sudjeluje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama u kojima distribuira pomoć do socijalno najugroženijeg stanovništva širom BiH, pružajući im tako utjehu i poruku da nisu zaboravljeni.

U saradnji sa organizacijama kao što su: Dubai Charity Association, Sharjah Charity International, Fondacija RAF, IHH Insani Yardim Vakfi te mnogim drugim organizacijama intezivno se radi na projektnim aktivnostima kroz realizaciju socijalnih projekata, projekata izgradnje i obnove, socio-ekonomskog osnaživanja, stipendiranja studenata i učenika, sponzorstva djece bez jednog ili oba roditelja/jetima.

Donacijom od 25 Eura pomoći ćete nam da jednu porodicu kojoj je potrebna pomoć razveselimo prehrambenim paketom i osnovnim potrepštinama za normalan život, te da im bar malo olakšamo tešku svakodnevnicu.

Uplate novca možete izvršiti na navedene račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746