Edukacija profesionalaca-nastavnog kadra i roditelja o načinima i sredstvima prevencije nasilja nad djecom, održana je dana 28,11,2017, u JU OŠ „Orašje“ u Orašju. Edukacija je jedna od aktivnosti u slopu projekta „Razvoj smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini prilagođenih djeci“, koji implementira Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus, a finansira UNICEF, uz podršku Europske Unije.

Na konferenciji su predavači, g-din Josip Vojnić, gđa Marija Jakovljević, uz predstavljanje publikacija projekta, „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u digitalnom okruženju“ koje su namijenjenesvim profesionalcima koji rade sa djecom, te slikovnice „Sve što treba da znaš o nasilju“, namijenjene i posebno prilagođene djeci uzrasta 6-11 godina, predstavili i online aplikaciju „Budi cyber detektiv“ koja je vid smjernica za prevenciju nasilja nad djecom, namijenjena dobnoj skupini djece od 12-17 godina.

Predavači su uz to, kroz interaktivan grupni rad, učesnicima kroz slučajeve iz stvarnog života „približili“ najčešće zastupljene oblike nasilja nad djecom, uključujući i relativno novi pojam nasilja nad djecom u digitalnom okruženju.