Izgradnja mesdžida u Burnicama, Bratunac

Mesdžid u Burnicama je novi grandiozni projekt  MFS-EMMAUS-a koji djeluje širom Podrinja na poboljšanju uslova za život svih stanovnika ove regije. Trenutno se u džematu Pobuđe, a koji priprada Medžlisu islamske zajednice Bratunac, gradi višenamjenski multifunkcionalni objekat, koji će pored funkcije mesdžida biti i omladinski centar u kojem će se vršiti svakodnevne edukativno rekreativne aktivnosti.

Ovaj višenamjenski objekat će imati 3 etaže i biće više nego mjesto na kom se treba okupljati omladina, djeca, ali i oni malo stariji. Takvog objekta nema u ovoj okolini i pored toga što će biti naš novi centar, predstavljat će i novi potencijal za turizam – izjavio je predsjednik građevinskog odbora izgradnje Mesdžida, Mersudin ef. Majstorović.

U toku je izgradnja krovne konstrukcije a završetak radova planiran je za mjesec august 2017. godine.

Izgradnja ovog Mesdžida je omogućena zahvaljujući podršci  donatora Sharjah Charity International iz UAE.