MFS-EMMAUS partner u realizaciji projekta “Radio klub Srebrenica”

U prostorijama MFS-EMMAUS ureda u Potočarima, u subotu 25.02.  održana je svečana ceremonija otvaranja Udruženja radio kluba Srebrenica.

Radio klub Srebrenica osnovan je 2016. godine sa ciljem afirmacije djece i omladine da iskoriste mogućnosti koje pruža ova aktivnost. Nakon dvomjesečne obuke polaznicima su uručeni certifikati i dodijeljene radioamaterske licence, kao i zahvalnice svima koji su doprinijeli realizaciji ove ideje.

035

Nosioci projekta su opštine Srebrenica, Gračanica i Doboj Istok. MFS Emmaus, Asocijacija radioamatera BiH i CRCD – BiH su bili partneri u realizaciji ovog projekta.

“Nakon dugog niza godina danas je ponovo emitovan signal iz Srebrenice.  U toku današnjeg programa realizovana su dva takva javljanja. Od danas radio klub Srebrenica je postao dio svjetske radioamaterske mreže i član Asocijacije radioamatera BiH,”- rekao je Emir Hajdarbegović, predsjednik Udruženja radio kluba Srebrenica.

Uz radioamatere Srebrenice na današnjoj ceremoniji su prisustvovali i članovi Radio klubova Mostar, Sarajevo, Zenica, Gračanica i Goražde. Svojim prisustvom ceremoniju su uveličali i načelnik opštine Srebrenica, predsjednik skupštine Opštine Srebrenice kao i predstavnici medija.