Obilježena druga godišnjica od smrti Prim. dr. Muamera Mujčinagića

Uposlenici  i korisnici usluga MFS-EMMAUS – a  su u petak 28.7.2017. godine u prostorijama Prihvatnog centra „Duje“,  obilježilji drugu godišnjicu od smrti rahmetli doktora Muamera Mujčinagića.

Predavanje na temu „ Prvo riječ pa onda lijek “ održala je Amira Šišić – magistar psihologije i time podsjetila sve prisutne na djelo i ličnost Prim. dr. Muamera Mujčinagića.

Učenjem Fatihe i minutom šutnje radne kolege su odale počast dugogodišnjem prijatelju i kolegi koji je čitav svoj život posvetio najplemenitijoj misiji na svijetu ; pomaganju drugima.

Korisnici usluga MFS-EMMAUS-a su također pripremili program recitacije. Tako je i naš korisnik Abdulah Omerović izrecitovao svoje stihove:

„ Gledam Duje i sjećam se slika,

U njima doktorova lika,

Našeg doka, sokolova oka,

Razbacana kršna i visoka.

U Dujama voljela ga raja,

Iz svakoga bosanskoga kraja,

Još se sjećam kad osmijehe dijeli,

I kako ga krasi mantil bijeli.

Kako zbija dosjetke i šale,

Za velike i za one male,

Za svakoga uvijek bude nešto ,

U granici našali se vješto

On je bio porodičan čovjek,sjećam ga se dovijek,

Shvatao je život kao bajku ,

Liječio je čak i moju majku. „

Dr. Muamer Mujčinagič  ostat će upamćen kao vrhunski stručnjak, a njegov rad i zalaganje u Prihvatnom centru „Duje“  pamte svi uposlenici  i korisnici jer je mnogima bio više od doktora kada je nesebično pomagao i radio, sve ljude tretirao jednako i nije pravio podjele, staložen, mudar, dostojanstven i veliki oslonac za sve.

Obilježavanje je završeno obilaskom mezarja rahmetli Dr. Mujčinagića.

[smartslider3 slider=57]