Pokažite humanost na djelu: Pomoć za stanovništvo Burkine Faso

Zahvaljujući nesebičnoj pomoći brojnih donatora iz BiH i regije ali i velikom zalaganju uposlenika, MFS-EMMAUS i ove godine nastavlja pomagati stanovništvo i djecu u Burkini Faso, Afrika.

U toku je priprema kontejnera kao i prikupljanje novčanih sredstava za stipendiranje djece za školsku sezonu 2016/2017. Planirano je da se pripreme okončaju do kraja oktobra ove godine kada će novac i kontejner sa humanitarnom pomoći biti distribuiran u ovu zemlju koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost- pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija  BBF (Bosna- Burkina Faso – Francuska). U 2014. godini stipendirano je 209 djece i distribuirana je materijalna pomoć koja se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće i poljoprivrednog alata.

Zahvaljujući donatorima u 2015. godini prikupljena su novčana sredstva za stipendiranje 549 djece za školsku sezonu 2015/2016 što je uveliko olakšalo tešku svakodnevnicu roditelja i djece za čije školovanje je potrebno samo 15 € godišnje.

Na naše veliko zadovoljstvo ova humanitarna akcija nastavljena je i u 2016. godini.

Svi oni koji žele još uvijek mogu učestvovati u stipendiranju djece, koliko im mogućnosti dozvoljavaju.

Pokažite humanost na djelu i budite ponosni što će se bar jedno dijete u dalekoj Africi školovati zahvaljujući upravo vama. Svojim gestom ćete osnažiti nadu stanovništvu Afrike koji bolju budućnost vide u mogućnosti obrazovanja djece!

fil09653 fil12612

fil07230  fil00522