Pomoć za porodicu Bašić: Nećemo dozvoliti da još jednu zimu dočekaju pod krovom koji prokišnjava!

Da zajedno zaista možemo stvarati bolju budućnost pokazala nam je i akcija pomoći za porodicu Bašić koju smo pokrenuli prije dva mjeseca. Zahvaljujući velikom odzivu građana BiH, BH dijaspore, raznih firmi i organizacija koje su se javile da pomognu, za sedmočlanu porodicu Bašić, među kojima je petero maloljetne djece, za samo dvije sedmice prikupljen je novac za kupovinu placa u Gračanici u vrijednosti od 19.500 KM. Nakon toga su počeli intezivni radovi na kući. Naš cilj je bio da ova porodica ne dočeka još jednu zimu u staroj šupi u kojoj trenutno žive a koja zaista nema nikakve uslove za život. Vlaga i nehigijenski uslovi su jako rizični za zdravlje djece koja tu borave već godinama.

Do sada smo prikupili 22.419, 43 KM a vrijednost kuće iznosi 47.402 KM. Mi se iskreno nadamo da ćemo uz vašu podršku uspjeti prikupiti potrebna sredstva i da će ova dječica imati krov nad glavom koji neće više prokišnjavati.

Ovom prilikom željeli bi da se zahvalimo organizaciji „RukaNade“ iz St.Louisa koja je donirala dio finansijskih sredstava te se pridružila našoj akciji prikupljanja sredstava za izgradnju kuće.

Svi oni koji žele pomoći da se ovaj projekat završi što prije svoje uplate mogu slati na račune a više o porodici Bašić mogu saznati na našoj web stranici.

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746