Posjeta djece polaznika mektebske nastave džemata IKC „Gazi Husrev-beg“ iz Antwerpena

U srijedu 14.2.2018. godine u posjeti Uredu u Srebrenici boravila su djeca polaznici mektebske nastave džemata IKC „Gazi Huserv-beg“ iz Antwerpena. U pratnji djece su pored nekoliko roditelja bili i Glavni imam IZ Bošnjaka za zemlje Beneluksa Bakir ef. Halilović te predsjednik džemata IKC „Gazi Husrev-beg“ Safet Botonjić. Posjeta našem uredu bila je dio ekskurzije prilikom koje su gosti iz Belgije posjetili više gradova u BiH.

Ovom prilikom djeca su nakon posjete Memorijalnom centru u Potočarima imala priliku upoznati se sa radom Internatskog smještaja za djecu u Potočarima kao i ostalim projektima koji se realizuju u sklopu Ureda u Srebrenici. Bila je to prilika da se upoznaju sa djecom korisnicima Internatskog smještaja, razmjene iskustva i provedu s njima dio svog vremena.

Najiskrenije se zahvaljujemo našim dragim gostima iz džemata IKC „Gazi Husrev-beg“ na ovoj posjeti. Nastavak je ovo dobre saradnje i kontinuirane podrške našem radu i aktivnostima a ovom prilikom uručeni su i vrijedni pokloni za svu djecu korisnike Internatskog smještaja u vidu ruksaka sa školskim priborom koji će biti od velike pomoći i olakšica za njihove roditelje.