Prvi nastup omladinske grupe folklorne sekcije MFS-Emmausa u Zvorniku

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u Domu omladine u Zvorniku održan je koncert u organizaciji Koalicije „Za pozitivan Zvornik“. Učešće na koncertu su uzeli i polaznici folklorne sekcije MFS-EMMAUS-a koji su se predstavili sa dvije koreografije, koje su izveli mlađa i starija grupa polaznika sekcije. Inače, folklorna sekcija pokrenuta je s ciljem upoznavanja djece s tradicionalnim i kulturnim vrijednostima te radi lijepog druženja.

U programu su učestvovali i dječiji hor „Izvornik“, Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“, predstavljena je i izložba slika Mirzeta Mustafića, dok su učenici ugostiteljskog smjera Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, pripremili zakusku za posjetioce. Koncert je izazvao veliko interesovanje građana Zvornika koji su ispunili salu do posljednjeg mjesta i uživali u lijepom programu i harmoniji različitosti.

Ovim koncertom je završeno obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije u Zvorniku, a počelo je nekoliko dana prije kocerta interaktivnom radionicom o toleranciji. Radionicu su organizovali predstavnici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus, članice Koalicije „Za pozitivan Zvornik“ u saradnji sa misijom OSCE-a u BiH.