U okviru projekta “Stanovanje uz podršku” za korisnike organizovan izlet u Tuzlu

U okviru aktivnosti socijalnog uključivanja, korisnici Prihvatnog centra „Duje“ su u protekloj sedmici posjetili Tuzlu.

Aktivnost je realizovana zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a po projektu „Osiguranje uslova stanovanja uz podršku za osobe s invaliditetom“.

To je bila prilika da 14 naših korisnika posjete Panonska jezera i prošetaju šetalištem Slana banja, obiđu Bingo ZOO vrt, te uživaju u prelijepom danu.

Program organizovanog stanovanja u zajednici Prihvatni centar provodi već drugu godinu zaredom, te su do sada oformljene ukupno dvije zasebne stambene zajednice u koje je izmješteno po 8 korisnika. Prva stambena zajednica je formirana u avgustu 2015. godine, dok se aktivno radi na osnaživanju još 8 korisnika za uključivanje u život u zajednici.

U narednom periodu se planiraju provoditi slične aktivnosti kako bi se osigurao kontinuitet u procesu pripreme korisnika na život izvan institucije.09