U toku besplatan kurs šivenja za žene u Zvorniku

Kao odgovor na veliko interesovanje i potrebu žena u Zvorniku za kursom šivenja, MFS-EMMAUS je krenuo u organizaciju istog. Naime, osam nezaposlenih žena dobilo je priliku da savlada vještine šivenja.

Kurs je organizovan u saradnji sa Asocijacijom žena MIZ Zvornik s ciljem da doprinese samostalnosti i jačanju žena povratnica. Kurs je za sve polaznice besplatan, a već je uspješno završen i prvi mjesec kursa šivenja.

Obuka u trajanju od 3 mjeseca, osposobit će ovu grupu žena, kako bi mogle samostalno svojim radom obezbijediti sebi i porodici bolji i ljepši život.

Kordinator MFS EMMAUS-ovog ureda u Zvorniku, Elma Mustajbašić je o ovom programu rekla:

“Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti MFS EMMAUS-a u Zvorniku. Ova aktivnost ima za cilj jačanje samostalnosti žene na tržištu rada i osposobljavanje žena za samostalan rad, ali i rad u pogonima tekstilne industrije. Vjerujem da će ovo pružiti uslove za olakšanje u životu ovim mladim ženama koje pohađaju ovaj kurs.”

Vjerujem da će sve ove mlade žene, koje ovako lahko savlađuju vještine šivanja, vrlo brzo pronaći sebi posao ili započeti vlastitu djelatnost. Sve ovo tvrdim jer su polaznice jako zainteresirane i radimo u jednoj jako prijatnoj atmosferi koja olakšava i njima a i meni” kazala je instruktorica kursa šivenja Senija Karić.

MFS EMMAUS dosta pažnje posvećuje položaju žene u društvu i svojim konkretnim programima pomaže da žene imaju što bolji položaj.