Usluge u zajednici za osobe III životne dobi

Osobe treće životne dobi zaslužuju posebnu pažnju i brigu, upravo iz tog razloga je MFS-EMMAUS pokrenuo projekat kućne njege i pomoći u kući pod nazivom „Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi“. Projekat ima za cilj da otvorenim oblikom zaštite i u skladu sa osnovnim životnim potrebama omogući zdravstvenu njegu teže pokretnih, nepokretnih, teško bolesnih i osoba sa invaliditetom, kod kojih je moguće pružiti medicinsku njegu i pomoć u njihovoj kući.

Arrow
ArrowArrow
Slider

Program kućne njege i pomoći se sastoji iz personalne asistencije, medicinsko-tehničkih radnji, kao i drugih uslužnih djelatnosti. Trenutno obuhvata 24 korisnika sa područja općine Doboj Istok i Gračanica. Projekat je finansiran od strane organizacije Dubai Charity Association i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Vašom mjesečnom donacijom od 60 Eura direktno pomažete naš rad i omogućavate nam da se brinemo za još jednu osobu treće životne dobi kojoj je potrebna kućna njega.

Uplate novca možete izvršiti na navedene račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Novac možete uplatiti putem Pay Pala direktno na adresu: donate@mfs-emmaus.ba

ili klikom na: