JEZIK
  • Bosanski
  • English

VELIKA NOVČANA PODRŠKA IZ RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE

Izdvojena pomoć iz Fonda Bejtu-l-mal za potrebe migranata

MFS-Emmausu uplaćeno 5.000,00 KM

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH izvršio je uplatu novčane pomoći iz Fonda Bejtu-l-mal „Međunarodnom forumu solidarnosti – Emmaus“ u iznosu od 5.000,00 KM za pružanje medicinskih usluga migrantima na području Unsko-sanskog kantona.

Navedeni novčani iznos, namijenjen je za potrebe Doma zdravlja Velika Kladuša na čijem je području uspostavljena saradnja i provodi se niz aktivnosti po pitanju migranata. Nabavljen je veliki broj neophodnih raznovrsnih lijekova i medicinskih sredstava a primopredaja istih izvršena je jučer. Donaciju je preuzeo direktor Doma zdravlja Velika Kladuša Dr. Senad Okanović.

MFS – EMMAUS je prepoznatljiv po interventnom djelovanju u kriznim situacijama i s obzirom na to Rijaset Islamske zajednice u BiH odlučio je da odobri određena sredstva za ovu namjenu.

Svaka pomoć nije okarakterisana kao zanemarljiva, baš naprotiv . Iako je sve više običnih građana koji su spremni pomoći od velikog značaja nam je institucionalna podrška.

Kada sav vaš trud i zalaganje bude evidentan i ispliva na površinu jako vidljivu svima, onda više ne prestajete sumnjati da nećete imati podršku. Javlja se za proizvod novi entuzijazam i želja za što većom aktivaciom dodatnih sredstava i iznalaženja novih rješenja kao produkt dobrih i svrsishodnih namjera.

Također, imajući u vidu dosadašnju saradnju i podršku koju je Rijaset Islamske zajednice BiH pružao aktivnostima koje provodi MFS –Emmaus a koje se realizuju preko Ureda za društvenu brigu, izdvojena su pomenuta sredstva za novonastalu situaciju.