Za migrante u Velikoj Kladuši MFS-EMMAUS poslao 1,5 t raznovrsnog povrća

U cilju samoodrživosti MFS-EMMAUS već dugi niz godina u okviru projekta “Solidarna ekonomija” uzgaja raznovrsno povrće i voće i na taj način olakšava ishranu svojih korisnika kako u Prihvatnom Centru  Duje, tako i za korisnike Internatskog smještaja u Potočarima u Srebrenici te Narodnoj kuhinji u Doboju.

Veći dio povrtnih kultura se uzgaja iz presadnica – rasada povrća, a za njihovu proizvodnju neophodan je zaštićeni prostor kao što su staklenici i plastenici.

Proizvodnja se vrši u 11 savremenih plastenika, na površini od 3. 380 metara kvadratnih.

Kako bi obogatili svakodnevne obroke koje dijelimo migrantima u Velikoj Kladuši, poslali  smo 1,5 t raznovrsnog povrća koje smo isti dan podijelili uz tople obroke.

MFS-EMMAUS mjesečno podijeli više od 18000 toplih obroka + suhi obroci po potrebi. Obroci se pripremaju u mobilnoj kuhinji koja je instalirana u Kladuši prije mjeseca Ramazana.

Ukoliko svojim donacijama želite pomoći naš rad možete nas kontaktirati na broj telefona: +38735 726-690 ili na e-mail: info.ifs@mfs-emmaus.ba

Novčane donacije možete uplatiti na račune našeg Udruženja:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha: Pomoć migrantima u BiH