fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

AMBASADOR REPUBLIKE TURSKE U POSJETI PRIHVATNOM CENTRU DUJE

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc sa suprugom Pinar Koc, kao i Dr. Hafiz Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH boravili su danas u službenoj posjeti MFS-EMMAUS-u gdje su se sastali sa direktorom Udruženja Hamzalijom Okanovićem i pomoćnicima.
Obzirom da naše Udruženje ima jako dobru partnersku saradnju sa Ambasadom te značajnim brojem organizacija iz Turske, današnja posjeta Ambasadora je od velikog značaja i za dalje partnerske odnose.
U sklopu današnje posjete, iskoristili su priliku i da se upoznaju sa radom Prihvatnog centra Duje gdje je između ostalog razgovarano i o budućoj saradnji na polju humanitarnog djelovanja.
“Drago mi je da sam danas ovdje vidio kako pružate izvanrednu podršku i društvenu brigu prema ovim ljudima. U saradnji sa Vakufskom direkcijom republike Turske, Vakufske direkcije BiH i zajedno u saradnji sa EMMAUS-om, svake godine podijelimo devet hiljada paketa na nivou čitave BiH. Danas imamo priliku na licu mjesta da vidimo pakete koji će se distribuirati po cijeloj BiH. Želim naglasiti izuzetno dobru saradnju Emmausa sa Turskim institucijama kao što su Crveni polumjesec Turske, sa Direkcijom za vjerska pitanja i nadamo se da će ova saradnja se nastaviti na svim poljima. “ istakao je između ostalog Ambasador Turske, Haldun Koc.
Još napominje da vanjska politika Turske se temelji na humanitarnom radu i ovdje je imao priliku na terenu vidjeti sve doprinose koje radimo zajedno.