fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Korisnici Dnevnog centra posjetili d.d. „Klas“ Sarajevo, proizvodnu jedinicu u Srebrenici

Korisnici Dnevnog centra posjetili d.d. „Klas“ Sarajevo, proizvodnu jedinicu u Srebrenici -1

U sklopu projekta Dnevni centar za djecu i mlade Srebrenica nastavljena je realizacija projektne aktivnosti “Profesionalna orijentacija“ za učenike devetih razreda.
Ova aktivnost se realizuje u saradnji sa “Prvom osnovnom školom Srebrenica” i njenom Područnom školom u Potočarima.

Jučer, 24.03.2016. godine, učenici devetog razreda Područne osnovne škole u Potočarima, u pratnji uposlenika MFS-EMMAUS-a, posjetili su proizvodnu jedinicu firme d.d. “Klas“ Sarajevo, pogon u Srebrenici, koja se bavi proizvodnjom tjestenine. Učenici su u pratnji stručnog osoblja obišli proizvodni pogon gdje su mogli vidjeti proces nastajanja jednog proizvoda od početne faze pripreme sastojaka za makarone pa do finalnog proizvoda i njegovo pakiranje u ambalažu. Kako bi na kraju mogli ocjeniti ukus i kvalitet proizvoda učenici su dobili na poklon po jedno pakiranje tjestenine.

Korisnici Dnevnog centra posjetili d.d. „Klas“ Sarajevo, proizvodnu jedinicu u Srebrenici -2

Cilj ove aktivnosti je informisanje učenika o različitim vrstama zanimanja, srednjim školama koje mogu upisati nakon završenog osnovnog obrazovanja, povezanost školskog uspjeha sa željenim zanimanjem, kao i značaj povezanosti teorijskog znanja sa praksom.

Projekat je podržan od strane IN Fondacije – Fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih BiH, Banja Luka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *