fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Sjećanje na Prim. dr. Muamera Mujčinagića

 

U okviru obilježavanja prve godišnjice od smrti Prim. dr. Muamera Mujčinagića, u četvrtak 28.07.2016. godine u prostorijama Prihvatnog centra „Duje“ organizovan je Okrugli sto u cilju odavanja počasti i prisjećanja  na velikog humanistu, ljekara, intelektualca, saradnika, prijatelja, zaštitnika i učitelja koji je dao svoj nesebičan angažman u postavljanju temelja ovog Centra.

Ovom prilikom su njegove kolege, medicinskog i nemedicinskog kadra, imale priliku prisjetiti se njegove ljudske i profesionalne uloge i zahvaliti mu se na doprinosu i vrlinama koje je unio u ovaj Centar. Bio je to emotivan skup, na kome su se evocirale uspomene na trenutke provedene sa njim i događaje koje su nas za njega vezali. Ono što se moglo čuti od njegovih kolega jeste to da je bio neiscrpan izvor stručnosti, jednostavnosti i susretljivosti, čovjek koji je rado sa drugima dijelio svoje bogato životno iskustvo, da je sve ljude tretirao jednako i nije pravio podjele, staložen, mudar, dostojanstven i veliki oslonac za sve.

Nakon okruglog stola, prisutni su imali priliku pogledati kratku video projekciju posvećenu rahmetli Doktoru, a priliku da na svoj način doprinesu ovom događaju imali su i korisnici Prihvatnog centra koji su, uz pomoć radno-okupacionih terapeuta, izveli prigodan kulturni program. Program je bio praćen nizom emotivnih radova poezije posvećenih njegovom liku kroz koje su pokazali šta je  za njih predstavljao dr. Mujčinagić, a tome su  svjedočile i suze okupljenih.

Kolektiv MFS-Emmausa mu je zahvalan na doprinosu i vrijednostima koje je utkao u ovaj Centar i uvijek ćemo ga rado pominjati i po dobru pamtiti.

Obilježavanje je završeno posjetom uposlenika MFS-Emmausa porodici rahmetli Dr. Mujčinagića i obilaskom mezarja uz učenje Fatihe.