Svečano otvaranje mesdžida u Guštama, opština Srebrenik

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS u suradnji sa svojim partnerom Sharjah Charity International iz UAE završio je izgradnju mesdžida u Guštama, opština Srebrenik.

Svečano otvaranje je upriličeno jučer uz prisustvo vjernika, članova Medžlisa Srebrenik, Gradačac i Brčko te predstavnika MFS-EMMAUS-a.

Kako su stanovnici ovoga maloga mjesta povratnici iz Istočene Bosne koji su odlučili da nastave svoje živote u ovome naselju, javila se potreba za izgradnjom objekta gdje će oni obavljati svoje vjerske dužnosti. Ubrzo nakon započetete izgradnje došlo je do prekida radova zbog nedostatka novčanih sredstava. MFS-EMMAUS  je prepoznao potrebu stanovnika ovog naselja i odlučio je da, u suradnji sa svojima donatorom Sharjah Charity International, pomogne u izgradnji istog.

Nastavak izgradnje objekta započeo je 15. aprila 2016. godine a nakon četiri mjeseca ovaj objekat stavljen je u službu vjernika. Nakon klanjanja podne namaza članovi i imami MIZ Srebrenik izveli su prigodan program poslije čega se prisutnim obratio glavni imam MIZ Srebrenika a kao gost predavač bio je Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam MIZ Brčko.

“Molim Allaha da obilato nagradi sve one koji su doprinijeli da ovaj objekat izgleda ovako danas. Posebno se zahvaljujem MFS-EMMAUS-u koji je bio incijator da ovaj objekat zaživi iz stanja vjerovanja i da bude završen. Hvala što nas pratite i podržavate u našim aktivnostima i što ste uvijek spremni na saradnju.” – istakao je glavni imam MIZ Srebrenik Refik ef. Hodžić.

MFS- EMMAUS je u saradnji sa svojim donatorima ove godine izgradio tri mesdžida a u izgradnji su još dva koja će biti dovršena do kraja tekuće godine.