fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Uspješno okončana humanitarna akcija „IFTARI ZA NAROD SIRIJE 2018“

Građani BiH su i ove godine u mubarek ramazanu pokazali svoj vjerski i humanitarni karakter te smo i ove godine uspješno realizovali humanitarnu akciju „Iftari za narod Sirije“.
U vrlo kratkom roku, zahvaljujući efikasnoj kooperativnosti i koordinaciji prikupljeno je 26 500 Eura u svrhu obezbjeđivanja iftara za narod Sirije.
Cijena jednog iftara iznosila je 4 KM.
Iftari će biti organizovani posredstvom prijateljske organizacije IHH iz Turske. 


Svake godine za vrijeme Ramazana osim organizovanja iftara realizujemo niz drugih ramazanskih aktivnosti kako bi omogućili da što veći broj ljudi osjeti radost koju nam ovaj mjesec donosi. Prošle godine dali smo obećanje da ćemo nastaviti sa humanitarnim aktivnostima za pomoć narodu Sirije i drago nam je da smo istrajali u našim namjerama.

Naravno sve ovo ne bi bilo moguće bez dobrih ljudi, te izuzetno dobre saradnje MFS-EMMAUSA-a sa organima Islamske zajednice koji su se uključili u ovu akciju od prvog dana. Posebno se zahvaljujemo Medžisu Islamske zajednice Srebrenik, Medžlisu Islamske zajednice Zvornik, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, Medžlis islamske zajednice Gračanica, Medžlis islamske zajednice Živinice, Džematu Donje Vukovije, koji su novac prikupljali preko svojih džematlija te veliko hvala građanima Zenice. Uplate su stizale i od građana iz Gračanice, Sarajeva, Velike Kladuše i Slovenije.
Hvala vam još jednom u ime svih budućih korisnika ovih iftara kao i u ime cijelog kolektiva MFS-EMMAUS-a. 


Nikada ne posustajete u činjenju dobra, jer ‘Dobro se boljim vraća’!

 

 

 

–