fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Dječija pisma zahvale iz Burkine Faso stigla na adrese donatora

U proteklih par dana na adrese većine vas koji ste izdvojili sredstva za stipendiranje djece u Burkini Faso, poštom je stiglo pismo zahvale sretnih mališana koji će zahvaljujući vama imati priliku pohađati još jednu školsku godinu. Na naše mejlove i poruke društvenih mreža konstantno pristižu zahvale i podrške našem radu. Većinu vas smo zamolili da javno objavimo vaše poruke i razumijemo da želite biti anonimni, tako da u nastavku prenosimo dvije poruke sa ili bez imena donatora kako smo i obećali.

“Esselamu alejkum
Hvala vama koji nam omogućavate da budemo dio vašeg tima , da uz vas i mi imamo priliku da učinimo hajr i osjetimo radost pomaganja onima kojima je ta pomoć neophodna.
Cijenim rad vaše organizacije, i nastojati ću i dalje da vas podržavam u vašem daljnjem radu, kako u ovom tako i u sličnim projektima.
Allah vam dao svako dobro i pomoć u vašem daljem radu, da ispunite ciljeve i obradujete mnoge”.
Navodi u svom obraćanju Sanid Lokmić

“Dragi moji, danas mi je stiglo najljepše i najdirljivije pismo u životu ( iz Burkine Faso). Hvala vam što postojite i drago mi je da sam dio vaše huname zajednice. Nastavljam dalje zajedno sa vama. Neka vas Dragi Allah čuva sve.”
Stoji u poruci gospođe iz Lukavca koja je željela ostati anonimna.

Neki su prosto iznenađeni pismom, naročito kojima je ovo bio prvi puta da učestvuju u sponzorstvu školovanja ove djece. Nažalost svake godine zbog nedostatka vaših adresa,kod nas ostaje desetine pisama koje nismo u mogućnosti isporučiti do vas.
Svoj rad i humanu misiju zasnivamo isključivo na transparentnosti djelovanja. Slijedeći dobre primjere kroz godine humanitarnog rada iza nas, naučili smo da sav učinjeni trud je naša i vaša zajednička misija na koju trebamo biti ponosni i nastaviti je provoditi iznova i iznova.

Iz tog razloga, molimo sve one koji su izvršili uplatu a navedeno pismo zahvale nisu dobili na svoju adresu, da nam se jave na našu mail adresu info.ifs@mfs-emmaus.ba i ostave svoje kontakt podatke kako bi vam u što kraćem roku uručili pismo.

Već petu godinu za redom MFS-EMMAUS se brine o školovanju afričke djece u dalekoj Burkini Faso, zemlji koja slovi za jednu od pet najsiromašnijih zemalja u svijetu i u kojoj je pored siromaštva jedan od najvećih problema nepismenost. Malim odricanjima dobrih ljudi ta situacija se može promijeniti na bolje. Tako su zahvaljujući akciji koja se provodi od 2014. godine u duhu solidarnosti i slijedeći pozitivne ciljeve Emmaus pokreta, protekle godine osigurane stipendije za 2.050 djece. Novac je stigao u ruke mališana koji sada imaju priliku da sjednu u školske klupe, a osim znanja i obrazovanja, pružen im je siguran obrok u školskoj kantini, te nada u svjetliju budućnost.
Želimo vam se još jednom zahvaliti u ime sve djece kojoj ste omogućili školovanje u ovoj godini i da vas obavijestimo da nastavljamo sa prikupljanjem sredstava za školovanje djece u Burkini Faso u školskoj 2020/21 godini.

Iznos stipendije za cijelu školsku godinu iznosi 30 KM/15€
Novac koji donirate možete uplatiti na račune Udruženja
Svrha uplate: stipendija za Burkinu Faso
Uni Credit Banka
3389002209384239
IBAN: BA39 3383002250449586
SWIFT CODE: UNCRBA 22