REALIZOVAN HUMANITARNI BAZAR ZA PORODICU MEHMEDBEGOVIĆ

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS je u saradnji sa Omladinom Medžlisa Islamske zajednice Živinice i uz nesebičnu podršku i pomoć volontera MFS-EMMAUS – a, u petak 20.10.2017. godine organizovao Humanitarni bazar u haremu Islamskog centra Živinice.

Na bazaru posjetioci su imali priliku kupiti s ljubavlju i pažnjom ručno izrađene radove korisnika Prihvatnog centra „Duje“, odjevne predmete, kao i kolače a sva prikupljena sredstva od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć u izgradnji kuće porodici Mehmedbegović Dževada.

Na inicijativu Medžlisa Islamske zajednice Živinice,  MFS-EMMAUS je i pokrenuo akciju kako bi se izgradila kuća za porodicu Mehmedbegović Dževada koja živi u Dubravama Gornjim u Živinicama. Radi se o tročlanoj porodici u kojoj Dževad sa svojom suprugom Amelom i sinom Elvedinom koji je bolestan živi u jako lošim stambenim uslovima. Nemaju nikakvih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i obezbijediti adekvatan smještaj, te su zbog toga prinuđeni tražiti pomoć šire zajednice.

Kao izbjeglice iz Srednje Trnove u početku su živjeli u napuštenoj štali, da bi vremenom, Dževad uz pomoć komšija napravio malu kućicu za njih troje. Nažalost zbog nedostatka finansijskih sredstava kuća nikada nije do kraja završena. Zbog vlažnog i hladnog vremena u unutrašnjosti kuće stvara se vlaga što značajno utiče na zdravlje ukućana. Jedina želja ove porodice jeste da jednog dana imaju kupatilo i bar jednu toplu sobicu u kojoj će dočekati zimu.

Arrow
Slider

Zahvaljujemo se svim posjetiocima bazara koji su dali svoj doprinos navedenoj akciji i direktno pomogli ovoj porodici, a s obzirom da ova akcija još uvijek traje pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u skladu sa svojim mogućnostima.

Novčane uplate možete izvršiti na naše transakcijske račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746