fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

O nama

Mi smo domaća, nevladina humanitarna organizacija

Misija: “Stvarati, podržavati i oživljavati takve sredine u kojima će svi, osjećajući se slobodnim i poštovanim, moći udovoljavati svojim potrebama i međusobno se pomagati.”

Vizija: “Učiniti da svaki čovjek, svako društvo, svaka nacija može živjeti, iskazivati se i ostvarivati kroz razmjenu i raspodjelu, na jednako dostojanstven način!”

Ko smo mi?

25

GODINE

263

UPOSLENIKA

50

VOLONTERA

Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” (MFS-EMMAUS), je domaća, nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.

Sa preko 263 uposlenika, 50 aktivnih volontera i mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu, Srebrenici, Zvorniku, Velikoj Kladuši i Mostaru, MFS-EMMAUS djeluje na cijelom teritoriju BiH i predstavlja jednu od najvećih samo-održivih NVO-a u zemlji i šire.

Za MFS – EMMAUS kažu da je posljednje mjesto nade i utočišta. Neki od projekata koje provodi MFS-EMMAUS su: Prihvatni centar „Duje“ u Doboj Istoku od 2004. godine gdje je smješteno 450 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija, zatim mjesečno finansiranje 2500 djece bez jednog ili oba roditelja – jetima, na području cijele BiH, stipendiranje djece u Burkini Faso (2014 – 2022 / 13.576 djece), Internatski smještaj za djecu Srebrenice u Potočarima, Dnevni centri za djecu i mlade u Srebrenici – Potočari i Zvorniku.

MFS – EMMAUS obezbijeđuje Jedan obrok dnevno za  1000 korisnika, brine o Narodnoj kuhinji u Doboju, vodi projekte za održiv povratak, pomaže žrtvama trgovine ljudima i ilegalne migracije, učestvuje u projektu sprečavanja zloupotrebe djece posredstvom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, pruža usluge njege u zajednici za osobe treće životne dobi, te projekat Malonogometne reprezentacije beskućnika Bosne i Hercegovine.

MFS – EMMAUS je članica nekoliko većih svjetskih nevladinih organizacija. Također, veliki broj domaćih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca podržava svojim sredstvima rad Udruženja. MFS – EMMAUS je realizovalo i niz projekata u saradnji sa organizacijom Emmaus Internacional, INHOPE iz Holandije, IHH iz Turske, Proplan iz Holandije, WAMY – NEDWA iz Saudijske Arabije, Dubai Charity Association i Sharjah Charity International iz U.A.E.-a, BHB iz Austrije, Save the Children, ambasadama Velike Britanije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstvom Sigurnosti BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom za rad socijalnu politiku i povratak TK, kao i mnogim drugim.