U Odžaku postavljen humanitarni kontejner za prikupljanje odjeće i obuće

Ispred Centralne džamije u Odžaku, u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Odžak , jučer je postavljen humanitarni kontejner za prikupljanje odjeće i obuće.

Ovo je peti po redu humanitarni kontejner koji je postavio MFS-EMMAUS. Nešto ranije postavljeni su kontejneri u Gračanici, Srebreniku, Tuzli i Živinicama.

U sklopu ovog projekta svu doniranu odjeću i obuću koju naši sugrađani donesu u humanitarne kontejnere razvrstavamo, pakujemo i dijelimo onima kojima je najpotrebnije.

Ovakav vid pomoći posebno je dobrodošao korisnicima u našem Prihvatnom centru Duje u kojem je smješteno 436 osoba, a koristit će i u svrhu ostalih projektnih aktivnosti MFS-EMMAUS-a za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga i svima onima kojima je potrebna pomoć. Veliki dio odjeće će se poslati u petom po redu humanitarnom konvoju „BiH za Siriju“ a planirano je da ovaj konvoj put Sirije krene sredinom oktobra.

Molimo sve građane da obrate pažnju i ne ostavljaju neupotrebljivu i pocijepanu odjeću u kontejner. Ono što ne biste sebi, ne dajite ni drugima.