fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Održana press-konferencija “Saradnja MFS-EMMAUS-a i RAF Fondacije”

 

Danas je u prostorijama MFS-EMMAUS-a održana press konferencija na kojoj je predstavljena dosadašnja saradnja između MFS-EMMAUS-a i Fondacije RAF iz Qatra te su najavljene planirane zajedničke aktivnosti i projekti ove dvije organizacije.

Cilj ove press konferencije je između ostalog najaviti dva vrlo značajna projekta koja će MFS-EMMAUS u saradnji sa RAF Fondacijom implementirati u narednom periodu. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 284.316,43 KM a radi se o pomoći socijalno ugroženim porodicama kroz otplaćivanje duga osoba koje nisu u mogućnosti da izmire isti i podjela prehrambenih paketa u vrijednosti 119.608 KM.

Ukupan broj paketa je 1030, a isti će biti distribuirani prema osobama u stanju socijalne potrebe na području cijele Bosne i Hercegovine u saradnji sa muftijstvima, sa kojima je MFS-EMMAUS u prethodnom periodu imao uspješnu saradnju.

Na konferenciji su prisustvovali Bajro ef. Džafić – glavni imam MIZ Doboj, Smajo ef. Mustafić -glavni imam MIZ Gračanica, načelnik općine Doboj Istok gospodin Kemal Bratić, direktor Udruženja MFS-EMMAUS Hamzalija Okanović, korisnici projekata Fondacije RAF, predstavnici medija i uposlenici. Oni su istakli važnost projekata koje MFS-EMMAUS implementira za stanovništvo u stanju socijalne potrebe kako na području Tuzlanskog kantona tako i za područje cijele BiH.

Raf Fondacija u MFS-EMMAUS-u ima neformalno partnerstvo od 2010 godine, otkad uspješno podržava naš rad kroz socijalne projekte kao što su podjela prehrambenih paketa, organizovanje iftara i distribucija kurbanskog mesa. Zvanično, 2012. godine potpisan je i sporazum o saradnji sa ovom Fondacijom.

Ukupan iznos projekata koji su realizovao sa RAF Fondacijom u ovoj godini iznosi preko pola miliona KM, a u cilju pomoći stanovništvu BiH  realizovani su i manji razvojni projekti kao što su nabavka 126 ovaca i 38 krava osobama na području Tuzlanskog kantona i Istočne Bosne, čime se direktno pomoglo 101 porodici.