𝐀𝐏𝐄𝐋 𝐙𝐀 ππŽπƒπ‘Ε πŠπ” π’πˆπ‘πŽπ“πˆΕ π“π” β€žπƒπ€π‘ 𝐀𝐋 π˜π€π’πŒπˆπβ€œ 𝐔 π’πˆπ‘πˆπ‰πˆ

MFS-EMMAUS je preuzeo emanet brige o Domu za jetime bez oba roditelja β€žDar Al Yasminβ€œ iz Idliba u Siriji na godinu dana, gdje je trenutno smjeΕ‘teno 42 maliΕ‘ana.
Jako težak period odrastanja bez roditelja koji su ubijeni tokom ratnih deőavanja je pred njima a veliki izazov pred svima nama, pa se iskreno nadamo da ćete nam kao i do sada pomoći u ovim iskrenim namjerama.
U periodu nedavnih razornih zemljotresa, kada smo distribuirali pomoΔ‡ na teritoriji Sirije, posjetili smo ovo sirotiΕ‘te i uručili paketiΔ‡e za djecu, koju su prikupili maliΕ‘ani sa TK i drugih dijelova Bosne i Hercegovine u akciji β€žDjeca djeci od srcaβ€œ, pored toga, uručene su i druge neophodne stvari za nesmetano funkcionisanje.
Tada smo uvidjeli teőku situaciju funkcionisanja ovog Doma i obećali pomoći u skorije vrijeme.
Iako je većina sirotiőta poslije rata u Bosni i Hercegovini zatvoreno, ostao je taj poseban osjećaj privrženosti i razumljivost potrebe za podrőku ovoj populaciji djece.

Direktor Hamzalija OkanoviΔ‡ u posjeti sirotiΕ‘tu “DAR AL YASMIN”

Ukupni troΕ‘kovi funkcionisanja sirotiΕ‘ta iznose 100.000 KM za godinu dana.
Mjesečni troőkovi po jednom djetetu iznose 200 KM, őto na godiőnjem nivou iznosi 2.400 KM.
Svoju podrőku u vidu donacija možete uplatiti na navedeni broj žiro računa. Svaka uplata je od velikog značaja i uvjereni smo da udruženim snagama možemo isfinansirati rad ovakve ustanove.
PodrΕ‘ku moΕΎete pruΕΎiti i pozivom na broj 17073 i donirati 2 KM za rad sirotiΕ‘ta.
DONIRAJTE I PUTEM PAYPAL-A NA: doniraj@mfs-emmaus.ba
Uni Credit Banka