30 paketa i toplih obroka za socijalno ugrožene u Velikoj Kladuši

Veliki snijeg, nepristupačni putevi i pješačenje na udaljena mjesta nisu nas spriječili da uručimo prehrambene pakete i tople obroke za 30 socijalno ugroženih porodica na području Velike Kladuše.
Uz pomoć vijeća učenika Prva srednja škola “Dr. Husein Džanić” koji su željeli da volontiraju u našoj organizaciji, kao i posredstvom Centra za socijalni rad Velika Kladuša organizovali smo ovu podjelu s namjerom da u ovim hladnim danima obiđemo ove porodice i iz prve ruke doznamo u kakvom stanju su zaista, kako bi u narednom periodu mogli intenzivnije djelovati na ovom području.
Iznenađenost i radost na licima nije nedostajala, pozivajući nas u svoje skromne domove i blagim riječima zahvale otopili su naša osjećanja i nismo marili za umor i hladnoću koja nas je pratila do kasnih večernjih sati.
Ovom prilikom se zahvaljujemo volonterima koji su svojom iscrpnom podrškom odradili veliki posao za svoje sugrađane i na taj način im pokazali da nisu zaboravljeni.