fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Bajramski paketići za bolesne mališane na UKC-u Tuzla

Predstavnici MFS-EMMAUS-a, pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead ef. Seljubac, hfz. Ahmed Huskanović, glavni imam Tuzle, ef. Mumin Mumić, koordinator za socijalna pitanja Muftijstva tuzlanskog, i predstvnici Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti «PIPOL» Tuzla, bili su jučer u posjeti  Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.

DSC_0024 (Medium) DSC_0079 (Medium)

POSJETA TUZLANSKOG MUFTIJSTVA (7) DSC_0075 (Medium)

Goste je primio direktor UKC-a Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić sa saradnicima, pomoćnikom direktora za medicinske poslove prof. dr. Fahrijom Skokić i načelnikom Klinike za dječije bolesti dr. Edinom Husarićem.

Povod posjete je učešće Muftijstva tuzlanskog u realizaciji projekta “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla”.

Direktor UKC Tuzla doc. dr. Hotić u razgovoru sa gostima istakao je zadovoljstvo što je veliki broj društveno odgovornih institucija prepoznao značaj unapređenja procesa liječenja djece oboljele od malignih bolesti.

Delegacija je nakon obilaska prostorija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju, u kojima je u toku izvođenje građevinskih radova, posjetila djecu koja su zadržana na bolničkom liječenju i u povodu bajramskih praznika uručila im poklon pakete, koje je obezbijedio MFS-EMMAUS. Ovo je još jedna aktivnost koja se sprovodi zahvaljujući uspješnoj saradnji MFS-EMMAUS-a i Muftijstva tuzlanskog u cilju zajedničkog djelovanja za potrebe najugroženijih članova društva.