fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

BH. Reprezentacija 8. na SP nogometaša – beskućnika 2016 u Škotskoj

 

BH. Reprezentacija nogometaša beskućnika završila je takmičenje na SP-u nogometaša beskućnika u Glasgowu na 8. mjestu. Meksiko je osvojio titule u obje konkurencije, muška ekipa pobijedili je Brazil, a ženska Kirgistan. Domaćin SP-a iduće godine je Oslo.

Nakon ulaska u četvrtfinale, naši momci se nisu uspjeli plasirati u polufinale. Nešto više sreće imali su igrači Čilea koji su slavili rezultatom 5:4.

Nakon ove, naši momci su igrali i prvu utakmicu za poredak od 5-8 mjesta i izgubili od Portugala 4:3, a potom i od Indonezije rezultatom 5:4.


”Rezultatski gledano ulaskom u četvrtfinale takmičenja ostvariliu smo naš cilj. Na kraju smo uknjižili 10 pobjeda i tri poraza sa samo golom razlike. Međutim, puno draže nam je to što smo ovim momcima pružili priliku da osjete draž predstavljanja svoje Bosne i Hercegovine, da upoznaju druge ljude, kulture, njihova ponašanja, i tako jačaju sebe, svoje karaktere, svoje poglede na svijet, ali prije svega da podižu svoje samopouzdanje, svijest o sebi i svojim vrijednostima i sposobnostima, a za koje ni sami nisu svjesni da ih imaju. Svoje najbolje svijetu su pokazali Esmin, Mehmed, Jovan, Sefer, Danijel, Eldin i Asmir”, izjavio je Elmedin Škrebo selektor i vođa projekta.

MFS-EMMAUS kao nosilac projekta Reprezentacije beskućnika BiH, kroz pet godina njegovog postojanja i realizacije, svjedoči da je i sport jedan od načina kojim se može donijeti dobro čovjeku i tako pozitivnijim graditi njegov svijet.

Dokaz za to je i podrška koju su sve ove godine projektu pružali različiti partneri, donatori i prijatelji kao što su Federalno ministarstvo kulture i sporta,
 načelnik Gračanice Nusret Helić, 
gradonačelnik Doboja Obren Petrović, 
Nogometni/Fudbalski savez BiH, 
Apoteke PZU LA VITA iz Gračanice, 
Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva,
 Eurovez d.o.o. iz Tešnja,
 Remont-Zanat d.o.o. iz Doboj Istoka, i 
Oaza iz Tešnja, a podršku smo imali i od našeg golmana Reprezentacije BiH Asmira Begovića.

Video poruka Asmira Begovića:

https://www.facebook.com/Reprezentacija-beskućnika-Bosne-i-Hercegovine-521653824557158/