fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

BH. Reprezentacija nogometaša – beskućnika doputovala u Glasgow

 

Glasgow, 9. juli 2016. – Reprezentacija bh. nogometaša beskućnika doputovala je u Glasgow na 14. po redu Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. koje se održava od 10. do 16. jula u Škotskoj.

“Svi se odlično osjećamo. Ovdje smo sjajno primljeni, a dočekali su nas i ručkom ugostili i naši državljani iz džemata u Glasgowu. Atmfosfera pred početak takmičenja među igračima je sjajna. Sutra je ceremonija otvaranja i taj dan igramo prvu utakmicu protiv Norveške u 13:00 h na terenu broj 2.

U ponedjeljak 11. jula igramo protiv domaćina Škotske u 13:00 h na centralnom terenu. Isti dan igramo i protiv Hong Konga u 17:00 sati na terenu br 3. Trećeg dana takmičenja igramo protiv Grenade u 13:00 h na terenu br 2, i protiv Egipta u 17:00 h također na terenu br 2”, izjavio je Elmedin Škrebo, vođa tima i ovog projekta MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji i ovaj put naša Reprezentacija učestvuje na SP.

Ove godine osim MFS – EMMAUS-a putovanje i sudjelovanje podržali su u prvom redu Federalno ministarstvo kulture i sporta, načelnik Gračanice Nusret Helić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Lukavca Dževad Mujkić, Nogometni/Fudbalski savez BiH, PZU apoteke La Vita, Udruženje Pomozi.ba, zatim firme Remont-Zanat, Euro-Vez i Oaza iz Tešnja.

Dosadašnji najbolji rezultat Reprezentacije BiH do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine. Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH ove godine predstavljaju Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine Na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Za BH. Reprezentaciju ovo je peto po redu učešće.