fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

BUDIMO PROMJENA: MFS-EMMAUS i mladi savjetnici Doboja podigli svijest o vršnjačkom nasilju

 

U okviru projekta Dijalog za budućnost a koji predstavlja zajednički projekat UN-a, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, koji provode UNICEF,UNESCO i UNDP, MFS-EMMAUS implemetira projekat pod nazivom “Budimo promjena”.
Projekat se realizuje na području općina Doboj i Doboj Istok u partnerstvu sa Kancelarijom Ombudsmana za djecu RS, Doboj.
Nakon formiranja mreže mladih savjetnika grada Doboja i održanih edukacija, mladi treneri su protekle sedmice u Medicinskoj školi u Doboju, održali radionicu za svoje vršnjake na temu “Da li znamo šta je nasilje”
O temi nasilja nad djecom i prevenciji nasilja govorilo se otvoreno, te su svi prisutni mogli aktivno učestvovati u definisanju nasilja i razgovarati o uzrocima i načinu njegovog prepoznavanja i prevencije.
Cilj ovakvih radionica je da se ukaže na problem vršnjačkog nasilja, da se podiže svijest kod mladih, ukazuje na potrebu netolerancije na bilo koji oblik nasilja i inicira saradnja između učenika, nastavnika, stručnih saradnika i roditelja.

 

Budimo promjena