fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Dan starijih osoba obilježen u Prihvatnom centru Duje

Ovim povodom upriličene su mnogobrojne aktivnosti u Prihvatnom centru Duje kao i van centra kod korisnika naših stalnih projekata koji se tiču kućne njege. Lijepo vrijeme nas je poslužilo pa smo uz pjesmu i roštilj kao i edukativne radionice upriličili druženje našim korisnicima u Centru Duje.
Na jednoj od radionica organizovano je i takmičenje iz likovnih i literarnih radova za preko stotinu korisnika a nekoliko njih je i odlučivalo o samom pobjedniku. Pored radionica koje nekako tradicionalno zauzimaju početak obilježavanja ovog dana, organizovan je i okrugli sto na kojem je osoblje Centra razgovaralo sa korisnicima o eventualnim problemima i nedostatcima kao i o usavršavanju samih usluga.
Nasmijana i zahvalna lica naših korisnika, gdje god se oni nalazili je naša pokretačka sila kojom uspješno djelujemo godinama.
Rezolucijom Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, 1. oktobar proglašen je Međunarodnim danom starijih osoba. Ovakva odluka donesena je kako bi se naglasila važnost kreiranja politika i pretpostavki koje će omogućiti dostojanstven život starijih osoba te im osigurati da u društvu učestvuju u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.