fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Danas od 9 do 19 sati on-line kviz povodom Dana sigurnijeg interneta 2018

Danas je Dan sigurnijeg interneta 2018 i u svijetu će se obilježiti pod sloganom „Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom“. U Bosni i Hercegovini, ovaj Dan obilježava se u organizaciji MFS – EMMAUS-a, uz podršku Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH (SID Komitet BiH)*, organizacijom takmičenja koje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.dansigurnijeginterneta.org.

Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2018, 06. februara/veljače, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i nagrade na web stranici.

Posebno napominjemo da je ove godine kviz namijenjen svim učenicima osnovnih i srednjih škola, te su kreirana dva kviza koja će biti dostupna na dan takmičenja na web stranici www.dansigurnijeginterneta.org, i to:

  • Kviz za učenike I-IV razreda osnovnih škola, i
  • Kviz za učenike V-IX razreda osnovnih škola i I-IV razreda srednjih škola.

Pobjednici će biti nagrađeni vrijednim nagradama – uređajima kao što su tablet, pametni telefoni, fotoaparat, slušalice, baterije za punjenje mobilnih telefona i druge nagrade koje su ove godine obezbijedili sponzori obilježavanja Dana sigurnijeg interneta; Microsoft i Logosoft.

Putem interaktivne mape dostupne na pomenutoj web stranici tokom 06. februara/veljače biti će vidljivi podaci koliko djece je učestvovalo u kvizu i iz kojih gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Završni događaj, odnosno svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, planiran je nakon realizacije kviza, a uz prisustvo medija i javnosti.

Uputstvo za djecu:

Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom!

 

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta trebam uraditi?

– Posjetiti web stranicu www.sigurnodijete.ba i upoznati se sa sigurnim korištenjem interneta;

-Dana 06. februar/veljača 2018. godine od 09:00 – 19:00 sati registrirati se na web stranicu www.dansigurnijeginterneta.org;

-Riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;

-Osvojiti jednu od vrijednih nagrada!