fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Djeca korisnici Internatskog smještaja u Potočarima-Srebrenica posjetila Fondaciju Muharem Berbić

Deset korisnika Internatskog smještaja za djecu u Potočarima, Srebrenica, čiji boravak u Internatu finansira Fondacija Muharem Berbić iz Sarajeva jučer su bili u posjeti ovoj Fondaciji. Djecu su srdačno dočekali direktorica Lejla Paćariz i zamjenik predsjednika i član Upravnog odbora Selma Berbić prilikom čega su se u ugodnom druženju upoznali sa djecom i njihovim životnim pričama. Osim toplog prijema za djecu su obezbijeđeni vrijedni pokloni u vidu ruksaka koji su sadržavali sav potreban školski pribor, sveske i druga pomagala.

Djeca su se zahvalila divnim ljudima iz Fondacije Muharem Berbić bez čije podrške ne bi bili u mogućnosti boraviti u Internatu koji znači mnogo za svu djecu sa područja općine Srebrenica i okoline koja do svojih škola putuju i do 45 kilometara.

——— 

—————-  dscn9211-medium   dscn9204-medium

——

Nakon posjete Fondaciji, upriličen je obilazak grada Sarajeva te posjeta i historijski čas u Gradskoj vijećnici, a vrijedno je naglasiti da je za većinu djece ovo bila prva posjeta Sarajevu zbog čega su bili izuzetno zadovoljni i sretni.

———-

—————- dscn9264-medium — dscn9257-medium

————

MFS-EMMAUS još jednom izražava veliku zahvalnost na pomoći koju Fondacija Muharem Berbić pruža radu Internatskog smještaja za djecu Srebrenice u Potočarima te vrijednoj donaciji kojom je Fondacija podržala našu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za narod Sirije. Osim realizirane posjete djece, razgovarano je i o nastavku saradnje MFS-EMMAUS-a i Fondacije Muharem Berbić uz obostranu želju za širenjem iste i na druge društveno korisne projekte.