fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Djeca MFS-EMMAUS-ovog Dnevnog centra i Internatskog smještaja u Potočarima, prisustvovala obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u Srebrenici

Djeca MFS-EMMAUS-ovog  Dnevnog centra i Internatskog smještaja u Potočarima, Srebrenica, jučer su u pratnji uposlenika posjetili Memorijalni centar u Potočarima gdje su polaganjem cvijeća odali počast žrtvama genocida 1995. godine i prisustvovali obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina vijence na kamen temeljac u mezarju položili su još i Dževad Mahmutović- savjetnik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, predstavnici Općine Srebrenica, predstavnici Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, udruženja preživjelih žrtava genocida,  predstavnici udruženja RVI, predstavnice Organizacije šehida i poginulih boraca općine Srebrenica te mnoge druge delegacije.

Najmlađi korisnici su u toku boravka u Centru kroz razne edukativne i kreativne radionice učili o značaju Dana nezavisnosti naše domovine.

Uposlenici MFS-EMMAUS-a su također u Kulturnom centru u Srebrenici povodom ovog dana prisustvovali svečanom prijemu kojeg je organizovao Hamdija Fejzić, kao predsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

147 140

134 153