fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Dječija nedjelja u Dnevnom centru za djecu u Zvorniku

Djeca su naša budućnost i temelj svakog društva. Oni su vojska najjača a mi odrasli moramo voditi računa šta radimo i kakvu ćemo im budućnost obezbijediti.

Dječija nedjelja je prilika da se mnogo glasnije čuje glas djece, te da se njihov osmijeh stavi u vrh prioriteta roditelja i osoba koje rade s djecom.

Tako je protekle sedmice nizom različitih edukativno-zabavnih radionica i sportskih aktivnosti obilježena  dječija nedjelja u Dnevnom centru za djecu u Zvorniku. 

Program je započeo radionicom „Dječija prava“ s akcentom na razvoj svijesti o sebi, pravima i odgovornostima. U okviru aktivnosti organizovan je izlet u prirodu gdje su upriličene sportske igre i takmičenja.

Upoznavanjem prava na igru kroz sportske aktivnosti mogli smo vidjeti osmijeh i zadovoljstvo na dječijim licima što nam je ujedno i cilj. 

Obilježavanje dječije nedjelje završili smo šetnjom gradom, gdje su djeca nosila bijele balone kojima su skrenula pažnju i poslala poruku da imaju spoznaju o svojim pravima ali da im je potrebna pomoć odraslih u poštivanju i čuvanju istih.