Dnevni centar u Zvorniku proslavio prvu godišnjicu postojanja i uspješnog rada

Kada je otvoren MFS-EMMAUS-ov Dnevni centar za djecu u Zvorniku, krasili su ga osmijesi 16 mališana, a danas 09.09.2016. godine kada proslavlja prvu godišnjicu rada taj broj se povećao na 60.

Tim povodom je organizovana priredba u sali Medžlisa IZ Zvornik. Prisutnim gostima na priredbi obratio se docent Azem Poljić, stručni konsultant u MFS-EMMAUS-u.

Djeca polaznici centra priredili su program koji je oduševio sve prisutne. Spletom pjesama, recitacija, plesa i glume izrazili su ono najiskrenije i najljepse  od sebe a to je dječije samopuzdanje, zadovoljstvo i uspjeh. Priredba je otvorena pjesmom „Zemlja Bosna“ koju je izveo hor Dječijeg centra, u čijem sastavu je bilo 24 mališana. Najviše pažnje privukli su najmlađi polaznici izvedbom pjesmice „Djeca su ukras svijeta“, recitacijom „Lijepe riječi“ te plesom uz pjesmicu „Hoki poki“.  Koliko su djeca bila predana izvedbi programa pogledajte i na slikama.