Dugogodišnji donator iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, SHARJAH CHARITY INTERNATIONAL boravio u posjeti MFS-EMMAUS-u

Tokom posjete MFS-EMMAUS-u delegacija ove humanitarne organizacije iz UAE na čelu sa glavnim sekretarom Sultan Ali Almuheirijem koji je ujedno i član upravnog odbora iste, izrazila je želju da posjeti većinu lokacija na kojima su realizovani projekti zahvaljujući njihovoj finansijskoj podršci. U sklopu toga, posjećene su lokacije na području Zvornika, Srebrenika, Srebrenice, Gračanice, Travnika, Kotor Varoši, Sarajeva, Tuzle te sjedište MFS-EMMAUS-a u Doboj Istoku gdje je posjećen Prihvatni centar „Duje“ u Klokotnici.

Osim toga, upriličen je prijem kod Muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlović-a gdje je razgovarano o važnim projektima za lokalno stanovništvo gdje su naši gosti izrazili zainteresovanost i obećali saradnju u narednom periodu. Nakon Muftijstva delegacija SHARJAH CHARITY posjetila je i kantonalnu izvršnu vlast gdje su sa premijerom Jakubom Suljkanovićem i ministrima iz raznih oblasti razgovarali o gorućim problemima u kojima se nalazi Tuzlanski kanton. SHARJAH je izrazio spremnost da aktivira svoju finansijsku podršku za nekoliko projekata iz kataloga vlade koji će pri realizaciji pospiješiti dalji razvoj zajednice.

Nakon sastanka sa premijerom TK gosti su obišli Opću bolnicu u Gračanici kojoj su donirali savremeni ultrazvučni aparat i obećali kupovinu tri savremena aparata za hemodijalizu što će u velikoj mjeri poboljšati rad ovog odjeljenja i od čega će stanovništvo ovog područja imati velike koristi. Posljednjeg dana posjete upriličen je sastanak u Ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica Vlade FBiH sa ministrom Edinom Ramićem gdje je razgovarano o dodatnim načinima pomoći održivom povratku.

Predstavnici Sharjah Charity International izrazili su zadovoljstvo načinom i dinamikom realizacije postojećih projekata te su najavili proširivanje saradnje novim projektima od općeg društvenog značaja za cijelu BiH. Iskazana je opredljenost za nastavak uspješne saradnje sa MFS-EMMAUS-om kako bi se pomoglo što većem broju onih kojma je pomoć potrebna.