fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Federalno ministarstva rada i socijalne politike finansirat će dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike odobrilo je sredstva u iznosu od 150 hiljada konvertibilnih maraka MFS-EMMAUS-u na ime sufinansiranja instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje, kroz projekat ublažavanja posljedica energetske krize i poskupljenja energenata u Bosni i Hercegovini.
Shodno ovoj odluci ministarstva, prošle sedmice u Sarajevu je potpisan ugovor o načinu korištenja odobrenih sredstava između predstavnika MFS-EMMAUS-a i Federalnog ministra rada i socijalne politike, Adnana Delića.
Trenutni sistem grijanja u Prihvatnom centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na velike grijne površine gdje je smješteno 468 korisnika.
Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju.
Upućujemo iskrene riječi zahvale Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike i ministru Adnanu Deliću na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta.