fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

FIS doo uručio vrijednu donaciju za Prihvatni centar Duje

 

U sklopu svojih planiranih humanitarnih aktivnosti, predstavnici kompanije FIS d.o.o. u vodstvu voditeljice marketinga, Dijane Brkan, posjetili su danas Prihvatni centar Duje te uručili vrijednu donaciju za korisnike Centra kojih na smještaju trenutno ima 438.

Dostavljene su velike količine pelena za odrasle te sredstva za higijenu.

Ova donacija je rezultat jako dobre saradnje MFS-EMMAUS-a i kompanije FIS doo koja traje već treću godinu. Prvobitno su sa djecu, korisnike Centra za djecu i mlade, organizovali i platili izlet u EKO Fis Vlašić, donirali su im i novac za kupovinu zimske obuće i odjeće a ove godine dobili smo značajnu donaciju koja će itekako koristiti u radu Prihvatnog centra Duje. Zahvalni smo FIS doo što su već mnogo puta pokazali kako su društveno odgovorna komapanija prema različitim kategorijama društva, i nadamo se da će se ovaj vid saradnje nastaviti i u narednom periodu.

Prihvatni centar Duje besprijekorno radi i opstaje šesnaest godina i uprkos maloj i nerazvijenoj zemlji uspijeva da vodi brigu o korisnicima u stanju različitih socio-zdravstvenih potreba sa područja cijele BiH. Korisnici usluga su osobe treće životne dobi različitih kategorija i oboljenja, osobe sa intelektualnim i tjelesnim poteškoćama, nepokretne osobe sa kombinovanim smetnjama, beskućnici, mladi sa asocijalnim ponašanjem te mladi iz ugroženih/rizičnih grupa.

Svojim sadržajem Centar korisnicima osigurava bezbrižan i siguran boravak a zahvaljujući donacijama brojnih pojedinaca, institucija i organizacija pruža se velika podrška u radu te se korisnicima Centra omogućavaju kvalitetniji uslovi života.