fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

HUMANITARNI BAZAR U SREBRENIKU

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik u petak 23. 02. 2018. godine u 11h, ispred Centralne džamije u Srebreniku, organizuje Humanitarni bazar.

Na ovom bazaru posjetiocima će biti izloženi s ljubavlju i pažnjom ručno izrađeni predmeti korisnika Prihvatnog centra Duje, kolači, odjevni predmeti i sl. Sva prikupljena sredstva od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć socijalno ugroženim porodicama uključenim u projekat „Jedan obrok dnevno“ u sklopu kojeg više od 180 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dobivaju besplatan obrok na kućni prag.


Projekat je namijenjen osobama treće životne dobi u stanju socijalne potrebe, bolesnim, iznemoglim osobama koje uglavnom žive same u udaljenim ruralnim područjima te samostalno ne mogu sebi obezbijediti obrok ili doći do javne kuhinje.


Posjetite nas i kupovinom rukotvorina pokažite humanost i solidarnost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže a istovremeno direktno pomozite najugroženijoj kategoriji stanovništva da im se obezbijedi topli obrok.

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA!