fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

HUMANITARNI BAZAR ZA POMOĆ MURADIFU HODŽIĆU

 

Pozivamo sve građane Doboj Istoka da posjete naš humanitarni bazar, koji će organizovati volonteri MFS-EMMUS-a u petak 20.04.2018. godine sa početkom u 11 sati, u haremu džamije Džemata Polje u Klokotnici kako bi zajedno prikupili neophodna sredstva za operaciju Muradifa Hodžića u Turskoj.Muradif se od šestog mjeseca života liječi od kongentalnog deformiteta leđnog i slabinskog dijela kralježnice. Dječak ima 11 godina i skoliozu koja mu pritišće srce i pluća te je neophodno čim prije uraditi operativni zahvat koji je izuzetno složen i kojeg je nemoguće raditi unutar BiH. Operacija košta 22.000 eura, bez troškova smještaja, transporta i rehabilitacije.

Na Humanitarnom bazaru će biti izloženi ručno izrađeni predmeti volontera i korisnika Prihvatnog centra Duje, kolači, odjevni predmeti i sl. Sva prikupljena sredstva od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć Muradifu.

Posjetite nas i kupovinom rukotvorina pokažite humanost i solidarnost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže a istvremeno pomozite ovom predivnom dječaku, učaču Kur’ana Časnog, da nastavi unositi radost u naše živote svojim prelijepim glasom.
Donaciju možete izvršiti i pozivom na humanitarni broj 090 291 093 prilikom kojeg donirate 2 KM.