fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

HUMANITARNI BAZAR: Za porodicu Mehmedbegović!

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS u saradnji sa Omladinom Medžlisa Islamske zajednice Živinice organizuje Humanitarni bazar u petak 20.10.2017. godine sa početkom u 11:00 sati u haremu Islamskog centra Živinice.

Na ovom bazaru posjetiocima će biti izloženi s ljubavlju i pažnjom ručno izrađeni predmeti korisnika Prihvatnog centra Duje, kolači, odjevni predmeti, kućne potrepštine i sl. 

Sva prikupljena sredstva od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć u izgradnji kuće porodici Mehmedbegović Dževada.

Kako bi poboljšali životne uslove porodici Mehmedbegović na inicijativu Medžlisa Islamske zajednice Živinice, MFS-EMMAUS je pokrenuo akciju izgradnje kuće za ovu porodicu koja živi u Dubravama Gornjim u Živinicama. Radi se o tročlanoj porodici u kojoj Dževad sa svojom suprugom Amelom i sinom Elvedinom koji je bolestan živi u jako lošim stambenim uslovima. Nemaju nikakvih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i obezbijediti adekvatan smještaj, te su zbog toga prinuđeni tražiti pomoć šire zajednice.

Kao izbjeglice iz Srednje Trnove u početku su živjeli u napuštenoj štali, da bi vremenom, Dževad uz pomoć komšija napravio malu kućicu za njih troje. Nažalost zbog nedostatka finansijskih sredstava kuća nikada nije do kraja završena. Zbog vlažnog i hladnog vremena u unutrašnjosti kuće stvara se vlaga što značajno utiče na zdravlje ukućana. Jedina želja ove porodice jeste da jednog dana imaju kupatilo i bar jednu toplu sobicu u kojoj će dočekati zimu.

Posjetite naš bazar i pokažite humanost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže a istovremeno direktno pomozite porodici Mehmedbegović da što prije usele u novu kuću.