fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Internatski smještaj u Potočarima: Uposlenici sa ponosom ispratili maturante!

Prethodnu sedmicu uposlenici i korisnici Internatskog smještaja u Potočarima, Srebrenica,  su obilježili u znaku priprema za maturu.

Ove godine ispraćaj se pripremao za tri maturanta. Dvoje od njih su proslavljali završetak srednje škole, a jedna korisnica Centra je proslavljala malu maturu, odnosno završetak devetog razreda. Kao i do sada za korisnike koji su u stanju socijalne potrebe obezbijeđena su sredstava za kupovinu maturskog odijela. Realizciju ove aktivnosti su pomogle i podržale članice Ženske sekcije Džemata Kamp Linfort koje su donirale novac za kupovinu odjeće. Ovo je bilo njihovo veče za pamćenje.

074 004

Šetnju maturanata kroz ulice Srebrenice i Bratunca pratilo je mnogo građana koji a ništa manje oduševljenje i ponos nisu pokazali ni naši uposlenici koji su i ove godine pratili korisnike sa kojima su prije četiri godine započeli realizaciju projekta Internatski smještaj za djecu iz Srebrenice. Ispraćaj su pratile i suze radosnice kao i obećanje da će se nas se uvijek rado sjećati i kada to mogućnosti dozvole navratiti. Tako su naši korisnici na ispraćaju imali članove dviju porodica: biološke iz koje potiču i velike porodice koju su stekli u Internatskom smještaju.

069