fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Interntaski smještaj za djecu u Potočarima

MFS-EMMAUS-ov Internatski smještaj za djecu u Potočarima namijenjen je prvenstveno kao jedina alternativa za djecu iz udaljenih mjesta i rješavanju problema njihovog redovnog školovanja.

 

Otežana putna komunikacija rubnih i ruralnih predjela nadomak Srebrenice, dovela je do sve većih izostanaka sa nastave, naročito djece mlađih razreda koji nisu bili u mogućnosti prepješačiti put zbog velikih udaljenosti od kuće do škole.

 

Zahvaljujući smještaju u internatu koji obuhvata boravak u toku cijele sedmice, ishranu, prevoz do škole i nazad, kao i podršku od strane stručnog osoblja koje svakodnevno učestvuje u pomoći djeci oko učenja i izrade domaćih zadataka., većini roditelja smo olakšali školovanje njihove djece. Mnogo njih je već završilo srednje škole i dobilo zaposlenje, neki su nastavili i da studiraju, zbog čega smo neizmjerno sretni. Neka ovo bude primjer napretka lokalne zajednice.

 

Važno je istaći da su sve navedene usluge za djecu besplatne, iako zahtjevaju velike novčane izdatke, koje svake godine osiguravamo uz pomoć donatora. Vi takođe možete podržati rad našeg Internata uplatom donacija na žiro račun udruženja:

 

Uni Credit Banka

3383002250449586

 

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

 

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Internatski smještaj za djecu u Potočarima.

 

Dobro se boljim vraća!