fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Istaknuti profesori i humanitarci iz Italije u posjeti MFS-EMMAUS-u

Protekle sedmice u posjeti našim kapacitetima boravili su istaknuti italijanski profesori i humanitarci prof. Ada Cavazzani i dr. Gianbattista Rigoni Stern. Ovom prilikom gosti iz Italije posjetili su naš projekat u okviru slidarne ekonomije mljekaru „MFS-TRADE“ i Prihvatni centar „Duje“ te su izrazili zadovoljstvo viđenim. S obzirom da su veliki prijatelji BiH, naručito Srebrenice gdje su u godinama poslija rata realizovali veliki broj humanitarnih akcija, izuzetno su pozitivnim ocijenili projekte i nastojanja MFS-EMMAUS-a u pružanju pomoći stanovništvu i povratnicima u stanju socijalne potrebe.

Iako je posjeta našem Udruženju bila neplanirana, cijenjeni gosti iz Italije izrazili su želju za ponovnom posjetom a razgovarano je i o mogućnostima saradnje te podrške Prihvatnom centru „Duje“ u nastojanjima da se korisnicima pruži što bolja usluga.

Posebno zadovoljstvo posjetom izrazila je profesorica Ada Cavazzani, inače predsjednica organizacije GAO Cooperazione Internazionale, koja je još davnih 80-tih godina radila humanitarne projekte u Africi sa osnivačem pokreta Emmaus Abbé Pierrom. Pohvalila je nastavak i razvoj ideje Emmaus-a o solidarnosti sa najugroženijim koji MFS-EMMAUS realizira u BiH od 1999. godine.