fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Izgradnja kuće 77-godišnjoj Zekić Nuri iz Miričine privodi se kraju

 

Izgradnja kuće 77-godišnjoj Zekić Nuri privodi se kraju. Krov je postavljen i slijedi ugradnja stolarije kao i unutrašnji radovi.

Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus  je u saradnji sa Gradom Gračanica 10. oktobra postavio kamen temeljac za izgradnju kuće 77-godišnjoj Zekić Nuri iz Miričine.

Nakon poplava 2014. godine Nurina kuća se našla na udaru većeg klizišta koje je napravilo veliku štetu na već trošnom objektu. Nura je ostala bez vode, a klizište iz dana u dan sve više prijeti urušavanju ovog stambenog objekta.  Korisnica je Centra za socijalni rad Gračanica sa prihodom od 120 KM od čega 80 KM mjesečno troši na lijekove.

U saradnji sa Gradom Gračanica, odazvali smo se na apel Udruženja građana „Euro – Horizonti“ iz Miričine da pomognemo u izgradnji kuće ovoj starici koja trenutno živi sama u kući koja je u jako lošem stanju. Našem Udruženju Nura je poznata i od ranije kroz naš projekat Jedan obrok dnevno i često joj pružamo materijalnu pomoć a izgradnja kuće samo je još jedan dokaz da smo uvijek tu za one kojima je pomoć prijeko potrebna.

Radovi na maloj kućici se privode kraju, postavljen je krov i slijedi ugradnja stolarije kao i unutrešnji radovi.

MFS-EMMAUS je od 2014. godine do sada izgradio i rekonstruisao kuće za više od 70 porodica. a trenutno su u toku završni radovi na još jednoj kući za Fahrudina Muminovića iz Bratunca.